Egészségnap

2014. február 1-én, szombaton, 10-18 óráig EGÉSZSÉGNAP volt a Pécs Pláza Bevásárló Központban. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvény az  Ökováros Ökorégió Alapítvány, Ökohét című programsorozatának része volt, s a Pécsi  Életmód Egyesület szervezte.
Az egészségügyi standot a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány szakemberei (hospice orvosok és ápolók), valamint önkéntes jelöltjei "üzemeltették". A
Norvég Civil Alap pályázatán nyert Hospice önkéntes képzés c. pályázatunk gyakorlati modulját képezte az itteni munka. Például az orvostanhallgatók, akik végig vállalták a vérnyomás mérést (Sziráki Márton, Farkas Gábor, Árkus Vanessza), vagy Hornyák Klára, aki egészségi szakápolóként a vércukorszintet mérte.
Sziráki Marci a fenti feladatán túl, az installáció készítésben (építés, bontás) is segédkezett, illetve fotókat készített.
A tanfolyam idején a gyakorlati képzés nemcsak a betegágy melletti munka megismerése, hanem az alapítványi irodai feladatainak elsajátítása, hanem az abban való aktív munkavégzés is. Ez utóbbi elsősorban a marketing tevékenység segítését, erősítését szolgálja.
A rendezvény idején standunkhoz folyamatosan jöttek idősek és fiatalok is. A nap folyamán szembetűnő és jó érzés volt, a családosok nagy számú jelenléte.
Önkéntes jelöltjeink - az Életmód Egyesület által biztosított eszközökkel - vérnyomást vércukor szintet és testtömeg indexet mértek. Az eredményeket - igény alapján - az alapítvány szakemberi végezték.
Voltak, akik az alapítvány szórólapjait, kártyanaptárait osztogatták.
A jeles eseményre kivonuló helyi média is megtisztelt minket. Standunkra látogatott és interjút készített a Pannon Tv riportere egyik önkéntesünkkel és dr. Csikós Ágnes elnök asszonnyal, aki külön lehetőséget kapott a szervezőktől arra, hogy a különböző műsorszámoknak felállított színpadon bemutathassa alapítványunkat.

  Híreink

Ökováros – Ökorégió Alapítvány

Iroda: 7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8. Művészetek Háza I. em.

Telefon: +36 (20) 454-0644; +36 (30) 469-4714

E-mail: info@okovaros-okoregio.hu

www.okovaros-okoregio.hu